joi, 15 noiembrie 2012

Folosirea ierburilor si a plantelor in scop curativ

Folosirea ierburilor si a plantelor in scop curativ, a fost timp de mii de ani singura medicina a omului pana cand aparitia farmacologiei chimice a inlocuit tratamentele naturale. Dar in ziua de azi oamenii incep sa revina la metodele vechi, adica la fitoterapie pentru a-si curata organismul. Multe plante si tratamente fitoterapeutice sunt capabile sa purifice pielea si sa-i imbunatateasca aspectul, dezintoxicand intregul organism. Iata si cateva preparate fitoterapeutice utile pentru o dezintoxicare a organismului: 
Infuzie de papadie
- papadia, cunoscuta in unele tari si ca "dinte de leu", are un efect de detoxifiere datorita sarurilor de potasiu pe care le contine si care favorizeaza diureza
- aceasta planta exercita o actiune tonica asupra tesuturilor organismului si asupra pielii prin continutul sau de taraxacina
- mod de preparare: se pun 25 g frunze de papadie uscate sau verzi cand le e timpul, intr-un litru de apa clocotita, timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se beau trei cani pe zi.
Tinctura de papadie
- papadia poate fi folosita si sub forma de tinctura
- se beau 40 picaturi de tinctura diluate intr-un pahar de apa, de doua ori pe zi, timp de 20 de zile.
Decoct de ghimpe
- ghimpele are o actiune diuretica si de detoxifiere
- mod de preparare: se pun 50 g de radacini intr-un litru de apa rece, care se pune apoi la fiert, si se lasa sa clocoteasca timp de 15 minute, dupa care se lasa decoctul sa stea deoparte inca 15 minute apoi se strecoara si se beau trei cani pe zi.
Decoct de urzica
- urzica are ca efect curatarea ficatului, a rinichilor si a pielii
- este bogata in vitamina C si oligoelemente
- mod de preparare: se fierbe intr-un litru de apa timp de 5 minute, 20 g de frunze si radacini de urzica, se lasa acoperit timp de 15 minute dupa care se strecoara si se beau trei cani pe zi.
Suc de mesteacan
- sucul de mesteacan are o actiune diuretica si de detoxifiere
- se bea cate un pahar de suc in fiecare dimineata, inainte de micul dejun.
Suc din muguri de mesteacan
- preparatul obtinut din mugurii de mesteacan este bogat in hormoni vegetali precum auxine si citochinine, ce actioneaza ca depurativ
- se beau 40 picaturi diluate in putina apa, intre mese, de trei ori pe zi.

Sirop de artar
- siropul de artar are o actiune dezinfectanta
- trebuie diluat in apa inainte de a fi baut
- se bea un pahar de suc diluat la fiecare ora, iar in intervalul dintre administrari se mananca fructe si legume fara a consuma alte elemente timp de 1-3 zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More