joi, 15 noiembrie 2012

Afinele fructele cu cel mai mare continut de antioxidanti

Specialistii spun ca persoanele care mananca fructe si legume inchise la culoare, negre, previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer, deoarece sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza ca un adevarat scut impotriva cancerului.
Afinele, fructele inaltimilor de peste 2.000 de metri, care arata ca niste margele de culoare bleumarin-brumat, sunt acum in plin proces de coacere, numai bune de cules sau de luat acasa din piata. De la afine, in scop terapeutic, se folosesc, mai ales, fructele proaspete, neprelucrate in vreun fel.
Dintre toate fructele toamnei, afinele au cel mai mare continut de antioxidanti, avand reale calitati cu care lupta impotriva proceselor de imbatranire. Efectul antioxidant si antiinflamator al afinelor le recomanda ca remediu in tratarea maladiei Alzheimer, a cancerului si afectiunilor cardiace.
Afinele contin vitamina A, vitaminele C si E, recunoscute pentru efectele lor antioxidante, si antocianine si fenoli care functioneaza tot ca niste antioxidanti. De asemenea, in compozitia afinelor intra si oxalatii, motiv pentru care medicii nu le recomanda persoanelor care sufera de afectiuni renale.
Cura de afine poate dura intre o saptamana si o luna, cam cat se gasesc proaspete, in piata. Se recomanda cate o mana de afine proaspete, de trei ori pe zi, in jur de 150 de grame, bine spalate si curatate de partile stricate, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.
Pulberea se obtine rasnind fructe uscate prin rasnita electrica de cafea. Nu se rasneste mult odata, e suficienta o portie pentru 10-15 zile. Zilnic, se iau cate patru lingurite, cu o jumatate de ora inainte de mese.
Folosind pulbere se poate face un macerat la rece. Intr-o cana se pun doua-trei lingurite de pulbere peste care se toarna apa calda care sa nu depaseasca 40 de grade. Amestecul se tine la macerat, la temperatura cemerei, timp de opt ore. Se indulceste cu miere lichida care se topeste usor in lichidul rece. Nu se recomanda filtrarea maceratului deoarece resturile de fructe ramase pe fundul canii sunt foarte bogate in principii active, utile tratamentului.
Afinele trateaza diabetul si bolile de ochi, cataracta si glaucomul, ajuta la cicatrizarea ranilor, previn bolile cardiovasculare si infarctul miocardic, trateaza infectiile urinare, scad colesterolul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More