joi, 15 noiembrie 2012

Afrodisiace care sunt benefice pentru noi

Stiai ca exista alimente ce iti influenteaza nu doar lupta cu kilogramele in plus, ci si starea de spirit, avand proprietati afrodisiace? Printre ele putem enumera smochina, avocado, ciocolata si multe altele!

Ciocolata

Insasi cuvantul ciocolata te face sa te gandesti involuntar la romantism, la dragoste. Ciocolata este un afrodisiac delicios ce iti imbunatateste starea de spirit si induce, prin chimicalele pe care le contine, aceeasi senzatia ca cea pe care o resimti cand te indragostesti. Asadar, bucura-te de ciocolata si, in acelasi timp, imbunatateste-ti relatia amoroasa cu persoana iubita!

Avocado

Se stie inca din timpuri stravechi ca avocado este un fruct afrodisiac ce stimuleaza dorinta sexuala. Aztecii numeau avocado ‘Ahuacatl’ sau ‘Pomul Testiculelor’ din cauza formei pe care o are, iar preotii catolici din Spania l-au interzis pentru ca il considerau obscen. Mai mult, el este o incredibila sursa de vitamina B6, potasiu si acid folic ce iti energizeaza organismul si iti imbunatateste sistemul imunitar.

Smochina

Smochina are o istorie extrem de interesanta. Este mentionata prima data in Biblie, spunandu-se ca Adam si Eva isi acopereau partile intime cu frunze de smochin. Vechii greci considerau smochina ca fiind sacra si o asociau cu dragostea si fertilitatea. Mai mult, smochina era fructul preferat al frumoasei Cleopatra.

Banane

Uitandu-ne la forma lor, putem spune despre banane ca au o legatura evidenta cu sexualitatea. Aliment afrodisiac folosit de secole intregi, banana este bogata in bromelaina (o enzima ce creste libido-ul sexual), potasiu, magneziu si vitamina B. La fel, bananele ajuta la producerea de testosteron si iti dau energie.

Ghimbir

In afara de faptul ca este folosit inca din antichitate ca tratament naturist de catre asiatici, trebuie sa stim ca ghimbirul nu este recunoscut doar pentru proprietatile sale medicinale, ci si pentru cele afrodisiace. Mai mult, imbunatateste circulatia si creste libido-ul.

Busuioc

Daca folosim busuioc atunci cand gatim, mesele noastre vor mirosi mai bine si vor avea un gust deosebit. Trebuie sa retinem ca renumitul busuioc are efecte benefice asupra organismului si o aroma afrodisiaca. Foloseste-l in paste si iti vei da seama de ce italienii sunt atat de romantici!

Telina

Telina este considerata inca de pe vremea romanilor a fi o planta ce creste apetitul sexual (in special pe cel al femeii). Telina este un aliment afrodisiac ce imbunatateste performanta in dormitor.

Sparanghel

Asa numitul sparanghel este un afrodisiac excelent, dovada stand cuvintele lui Culpepper (botanist din secolul al XVII-lea) care spunea ca el sporeste dorinta sexuala a barbatului si a femeii, dar si obiceiurile din Franta secolului al XIX-lea, cand la cina prenuptiala se servea sparanghel. Aceasta leguma este bogata in potasiu si vitamina E, elemente esentiale pentru apetitul sexual.

Stridii

Nu multa lume consuma stridii deoarece acestea sunt considerate delicatesa (fiind destul de scumpe). Totusi, trebuie sa stii ca in afara de faptul ca au un pret ridicat, ele sunt extraordinare pentru viata ta sexuala. Contin zinc din plin, un mineral esential pentru producerea de testosteron si dopamina, substante ce maresc apetitul sexual, fiind considerate, pe buna dreptate, un aliment afrodisiac.

Sampanie/Vin rosu

Un pahar de sampanie sau de vin rosu nu doar ca ajuta atmosfera sa devina mai romantica, insa are efecte benefice si asupra libido-ului, imbunatatind circulatia in organism. Tine minte sa consumi sampania sau vinul rosu in cantitati moderate, altfel nu te vei mai putea bucura de minunile din dormitor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More