joi, 15 noiembrie 2012

Ce alimente ne fac sa vedem mai bine?

Vederea este unul dintre cele mai de pret lucruri pe care le are un om si fara de care i-ar fi foarte greu sa se descurce. Odata cu inaintarea in varsta, acest simt incepe sa se deterioreze, asa ca trebuie sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja ochii.
Iata ce este bine sa consumi in acest sens, conform Real Simple, pentru ca, trebuie sa recunosti, alimentatia e cea mai simpla si la indemana cale de a preveni eventualele probleme:
Legume cu frunze inchise la culoare
Spanacul, telina, broccoli si alte legume cu frunzele inchise la culoare contin luteina si zeaxantina, 2 carotenoide care sunt asociate cu o reducere a riscului de aparitie a cataractei si a degenerescentei maculare. Incearca sa ai parte zilnic de cate 2 portii din acestea.
Fructe bogate in antioxidanti
Fructele, cum ar fi cele de padure, portocalele, prunele si ciresele sunt cele mai eficiente in eliminarea radicalilor liberi, produsi de poluare, care altfel ar duce la cataracta si pierderea treptata a vederii.
Multivitamine
Suplimentele cu antioxidanti precum vitamina C si E, beta-carotenul si mineralele precum cuprul si zincul ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. Este bine sa iei suplimente mai ales daca nu consumi prea multe fructe si legume.
Omega 3
Omega 3 din anumite tipuri de peste, precum somonul, halibutul sau tonul, ajuta la protejarea tesutului ocular si previne uscarea acestuia. De aceea, este bine sa consumi cel putin 2-3 portii de peste pe saptamana.
Morcovii
Morcovii, la fel ca dovlecii, au foarte mult beta-caroten, care ajuta la mentinerea sanatatii oculare.
Bonus: Fa miscare ca sa previi glaucomul!
Mai multe studii arata ca exercitiile aerobice fac sa scada presiunea din interiorul ochiului, reducand astfel si riscul de glaucom. Este bine sa faci minim 30 de minute de miscare in fiecare zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More