joi, 15 noiembrie 2012

Cum ne putem pierde memoria

Exista anumiti factori care pot influenta negativ memoria. Poate nu toti suntem la fel de inteligenti si nu putem memora la fel de repede ca altii, dar indiferent de gradul de dezvoltare a capacitatii de stocare a informatiilor, aflati ca exista si 4 factori care pot contribui la distrugerea memoriei si la pierderii capacitatii de memorare.
Daca si tu esti printre cei care in ultima perioada ai descoperit ca ai pierderi de memorie, afla daca una dintre cele 4 motive de mai jos ar putea fi cauza si ia masuri!
Fumatul
Mai multe studii au aratat ca un procent mare de fumatori, in special la cei de virsta mijlocie si inaintata, se observa o reducere atat a memoriei cat si abilitatilor cognitive generale, datorate acestui viciu.
Alimentatia defectuoasa
Ca orice motor, creierul uman are nevoie de combustibil, si anume de glucoza. In cazul in care creierul nu primeste suficient „combustibil”, adica o alimentatie complexa si sanatoasa, acesta nu va putea functiona in mod corespunzator.
Stresul
Stresul este unul dintre cei 4 factori care ne fac mai uituci. Specialistii spun ca evenimentele stresante selecteaza particulele de memorie si trimit amintirile care se contin acolo in colturi inaccesibile ale subconstientului, astfel facandu-ne sa ne fie mult mai greu sa ne aducem aminte de ceva ce poate altceva nu uitam asa usor.
Herpesul
In majoritatea cazurilor, herpesul nu va face sa uitati numele colegului, sau locul unde ati pus cheile, dar exista o forma mai grava de infectie cunoscuta sub numele de „herpes simplex encefalita”, care poate provoca pierderi grave de memorie. Herpes simplex encefalita – o inflamatie a creierului, una dintre cele mai grave infectii ale sistemului nervos central.

1 comentarii:

keith titanium - Tantricarts
Tantricarts Tantricarts. titanium tubing The Tantric Arts titanium ring of Tantric titanium pan Creation. Tantric Arts of nier titanium alloy Tantric Creation. Tantric Arts power supply titanium of Tantric Creation. Tantric Arts of

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More